Tramp dječaku: Još vjeruješ u Djeda Mraza? Koliko godina imaš?

Na pozive djece je uz američkog predsjednika odgovarala i prva dama Melanija
2668 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2018. 15:49h

Američki predsjednik Donald Tramp za Božić je upitao sedmogodišnjeg dječaka vjeruje li i dalje u Djeda Mraza, jer je to u njegovim godinama "malo na granici".

"Ide li ti u školi? Što ćeš raditi za Božić?" upitao je predsjednik SAD sedmogodišnjeg Kolmena putem telefona iz Bijele kuće. Na pozive je uz Trampa odgovarala i prva dama Melanija.

"Vjeruješ li i dalje u Djeda Mraza? Jer je u sedmoj godini to malo na granici, zar ne?" dodao je potom Trump, nasmijavši se na svoje pitanje.

Tradicija koja traje decenijama

Američki predsjednik je u kasnijem razgovoru jednom dječaku rekao: "Čujemo se sjutra", piše Hina.

Bijela kuća već decenijama prima pozive od djece koja se pitaju gdje se u tom trenutku nalazi Djeda Mraz. Tradicija je nastala kad je u pedesetim godinama prošlog vijeka greška u novinskoj reklami dovela do toga da su djeca na privatni broj zvala vojnog oficira i ispitivala ga o lokaciji najpopularnijeg stanovnika Sjevernog pola.

On je tu grešku pretvorio u običaj pa je NORAD - vojna organizacija SAD i Kanade za bezbjednost vazdušnog prostora - omogućio djeci da se za Badnjak informiraju o tom važnom pitanju, uključivši u to i Bijelu kuću.

Na sreću sedmogodišnjeg Kolmena, NORAD na stranici noradsanta.org omogućava praćenje kretanja Djeda Mraza.

Bonus video: