Sirijac pogubljen zbog ubistva u Saudijskoj Arabiji

U Saudijskoj Arabiji u kojoj se primenjuje strog šerijatski zakon, smrtna kazna se može dobiti za ubistvo, silovanje, oružanu pljačku, šverc droge i vrijeđanje vjere
1 komentar(a)
pogubljenje, Foto: Shutterstock
pogubljenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.04.2016. 15:24h

Sirijac, osuđen na smrt zbog ubistva jednog Saudijca, danas je pogubljen sabljom u Saudijskoj Arabiji, gde je od početka godine pogubljeno 87 zatvorenika.

Ahmed al Ramadan priznao je krivicu da je ubio Saudijca, saopštilo je saudijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i dodalo da je pogubljenje sprovedeno na području Kasima, sjeverozapadno od Rijada.

Saudijska Arabija pogubila je 2. januara 47 osoba osuđenih za terorizam, među kojima je bio šilitski imam Nimr Baker el Nimr. Ta egzekucija je izazvala krizu između Saudijske Arabije i Irana.

Prema podacima agencije Frans pres, vlasti u Rijadu su 2015. godine pogubile 153 osobe a od početka 2016. ukupno 87 zatvorenika.

U Saudijskoj Arabiji u kojoj se primenjuje strog šerijatski zakon, smrtna kazna se može dobiti za ubistvo, silovanje, oružanu pljačku, šverc droge i vrijeđanje vjere.

Bonus video: