SOHR: Pobunjenici granatirali Alepo, ubijeno 19 civila, među poginulima i djeca

Predsjednik SAD Barak Obama je odlučio da pošalje dodatnih 250 pripadnika američkih oružanih snaga u Siriju, radi pružanja podrške lokalnim saveznicima u napredovanju protiv takozvane Islamske države, izjavio je zamjenik savjetnika Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Ben Rouds
0 komentar(a)
Alepo, Sirija, Foto: Reuters
Alepo, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2016. 17:03h

Najmanje 19 civila je danas ubijeno, a 120 ranjeno kada su pobunjenici granatirali djelove Alepa koji se nalaze pod kontrolom snaga sirijske vlade, saopštila je opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Šef Opservatorije, sa sjedištem u Britaniji, Rami Abdel Rahman je rekao da je među poginulima i troje djece, prenio je AFP.

Prethodno je Opservatorija objavila da je u posljednja tri dana u sukobima u Alepu, gradu na sjeveru Sirije, ubijeno najmanje 60 ljudi.

Kako se navodi, poginulo je sedmoro djece i 10 žena.

Istovremeno, predsjednik SAD Barak Obama je odlučio da pošalje dodatnih 250 pripadnika američkih oružanih snaga u Siriju, radi pružanja podrške lokalnim saveznicima u napredovanju protiv takozvane Islamske države, izjavio je zamjenik savjetnika Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Ben Rouds.

O krizi u Siriji razgovarali su i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri i izrazili punu podršku mirovnim pregovorima o Siriji u Ženevi, saopštilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Lavrov je istakao potrebu da se sirijska "umjerena opozicija" povuče sa teritorija pod kontrolom ekstremista Islamske države i Nusra Fronta kao i da se ekstremistima blokiraju rute snabdijevanja, prenosi Rojters.

Bonus video: