PET MILIJARDI

Tramp: Čekaću koliko god treba na novac za zid

Američki predsjednik je to rekao tokom iznenadne posjete Iraku, a u trenutku kada za blokadu vlade, koja traje već pet dana, nema nagovještaja okončanja
599 pregleda 0 komentar(a)
Tramp danas u Iraku, Foto: Reuters
Tramp danas u Iraku, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je da je spreman da čeka koliko god treba da od poreskih obveznika dobije pet milijardi dolara za planirani zid na granici između SAD i Meksika, zahtjev koji je doveo do djelimične blokade federalne vlade.

Tramp je to rekao tokom iznenadne posjete Iraku, a u trenutku kada za blokadu vlade, koja traje već pet dana, nema nagovještaja okončanja, prenosi Rojters.

Upitan koliko dugo je spreman da čeka na ono što želi, Tramp je odgovorio da će čekati "koliko god treba", a istovremeno je za blokadu optužio Nensi Pelozi iz Demokratske stranke, za koju se očekuje da će 3. januara postati predsjednica Predstavničkog doma Kongresa SAD.

Tramp je rekao da je spreman na dugu blokadu vlade i ocijenio da protivljenje Nensi Pelozi njegovom zahtjevu za finansiranje zida vjerovatno ima veze s njenom potrebom da obezbijedi glasove kongresmena kako bi stala na čelo Predstavničkog doma.

"Američka javnost traži zid", istakao je Tramp, stigavši u vazduhoplovnu bazu Al Asad u Iraku, prenosi Tanjug.

Tokom predizborne kampanje 2016. Tramp je više puta poručio da će Meksiko platiti za predloženi zid, ali je, nakon što je Meksiko u više navrata odbio da to učini, počeo da traži od američkih poreskih obveznika da finansiraju izgradnju tog zida, koji smatra ključnim za kontrolu nad ilegalnom imigracijom, navodi britanska agencija.

Preporučujemo za Vas