Somalija: Troje civila poginulo u terorističkom napadu u Mogadišu

"Napadači su nasumično pucali iz automobila, ali je policija krenula za njima i ubila jednog od njih, dok su druga dvojica pobjegla", naveo je isti izvor
127 pregleda 0 komentar(a)
AL Šabab, Foto: Twitter
AL Šabab, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.04.2016. 16:36h

Troje civila poginulo je danas u Mogadišu u terorističkom napadu islamističke militantne grupe Al Šabab, saopštila je somalijska policija.

Islamisti Al Šababa otvorili su iz automobila vatru na prolaznike u četvrti Bondhir u centru Mogadiša, ubivši pri tom dvoje ljudi, rekao je agenciji Frans pres jedan policijski zvaničnik.

"Napadači su nasumično pucali iz automobila, ali je policija krenula za njima i ubila jednog od njih, dok su druga dvojica pobjegla", naveo je isti izvor.

Nedugo pošto su teroristi izašli iz vozila i pobjegli, automobil je eksplodirao u blizini pijace Jakšid u sjevernom delu Mogadiša i tada je nastradao jedan prolaznik, dodao je isti zvaničnik.

Džihadisti Al Šababa bore se za preuzimanje vlasti i obaranje međunarodno priznate vlade u Somaliji, u kojoj su 2007. godine stacionirane 22.000 pripadnika mirovne misije Afričke unije.

Mirovne snage Afričke unije protjerale su iz Mogadiša pripadnike Al Šababa u avgustu 2011. godine, ali oni i dalje kontrolišu ruralne delove zemlje, odakle izvode terorističke napade, uglavnom u Mogadišu.

Bonus video: