PREDSJEDNIČKI IZBORI SAD

Tramp: Automatski pobjeđujem ako se Kejsik povuče

Američki milijarder predlaže da Kejsik krene stopama bivših pretendenata za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika
62 pregleda 4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2016. 10:22h

Favorit za kandidaturu Republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp pokušava da iz trke za Bijelu kuću izgura rivala Džona Kejsika, tvrdeći da on ne treba da prikuplja nove glasove delegata pošto mu je nominacija stranke već sad van dohvata ruke.

Tramp je izjavio da je nepravedno da Kejsik, koji je pobijedio na unutarstranačkim izborima samo u svojoj matičnoj državi Ohaju, čiji je guverner, nastavlja dalje sa kampanjom, prenijela je agencija AP.

Američki milijarder predlaže da Kejsik krene stopama bivših pretendenata za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika - Marka Rubija i DŽeba Buša - i povuče se iz trke.

"Da nema Kejsika, ja bih automatski pobijedio", izjavio je Tramp sinoć u obraćanju pristalicama u gradu Vest Elis u Viskonsinu.

Poziv Trampa Kejsiku da se povuče je došao u vrijeme kad među Republikancima raste zabrinutost povodom mogućnosti da na glavnoj konvenciji Republikanaca u Klivlendu u julu izbije haos ukoliko Tramp ne bude i zvanično nominovan za predsjedničkog kandidata, kao i da bi haos mogao da izbije čak i ako se to desi.