Tramp otkrio svoj spoljnopolitički tim

Prema Postu, Tramp je u svom intervjuu izneo izrazito "ne-intervencionisitički pristup međunarodnim pitanjima"
3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2016. 19:48h

Pretendent za nominaciju za kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp otkrio je po prvi put ko bi mogli biti članovi njegovog spoljnopolitičkog tima ukoliko pobjedi u trci za Bijelu kuću.

U intervjuu sa urednicima "Vašington posta" Tramp je naveo nekoliko eksperta koji su spremni da svojom reputacijom podrže njegovu kampanju, prenosi AFP.

Za protivterorističku politiku Tramp je odabrao Valida Faresa, profesora za koga je medijska organizacija Mader Džouons 2011. godine izvještavala da je ranije imao veze sa "hrišćansko libanskim gospodarima rata" iz vremena građanskog rata.

Kada je riječ o odbrani, Tramp se opredijelio za Kejta Keloga, američkog generala u penziji koji je danas konsultant a poznat je po tome što je bio glavni komandant na terenu u "katastrofalnim" prvim mjesecima okupacije Iraka 2003. i 2004. godine, navodi AFP.

U njegovom timu bi bio i Džo Šmic, koji je bio generalni inspektor u Pentagonu u administraciji Džordža Buša mlađeg i koji je imao istaknutu ulogu u američkoj bezbjednosnoj kompaniji Blekvoter koja je svojevremeno bila umješana u skandal ubistva 17 civila u Iraku, navodi AFP.

Spisak upotpunjuju stručnjaci za energiju Karter Pejdž i Džordž Papandopulos, koji je prethodno bio savjetnik Tramopvom poraženom rivalu Ben Karsonu.

Prema Postu, Tramp je u svom intervjuu izneo izrazito "ne-intervencionisitički pristup međunarodnim pitanjima."

Bonus video: