Papa Franjo: Izbjeglice se osjećaju kao izgnanici koje je i bog napustio

"Koliko naše braće ovih dana proživljava dramatične situacije izgnanstva, daleko od svoje domovine", rekao je papa Franjo pred desetinama hiljada vjernika na trgu Svetog Petra
1 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Beta-AP
Papa Franjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.03.2016. 14:01h

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo apeluje na sve nacije da "otvore svoja srca i svoja vrata" migrantima, objašnjavajući da se oni koji čekaju pred zatvorenim granicaama, smrzavajući se na kiši, osjećaju kao izgnanici koje je i bog napustio.

"Koliko naše braće ovih dana proživljava dramatične situacije izgnanstva, daleko od svoje domovine", rekao je papa Franjo pred desetinama hiljada vjernika na trgu Svetog Petra.

"Oni imaju strah u srcima i nažalost, često, bol zbog gubitka najvoljenijih", rekao je papa koji je stao u odbranu migranata.

Slike migranata, koji su vraćeni pri pokušaju prelaska u Makedoniju, na hladnoći i po kiši, preplavili su naslovne strane italijanskih novina.

"Kako je moguće da toliki broj ljudi, žena i djece pati? Migranti trpe na otvorenom, bez hrane, nigdje nisu dobrodošli", rekao je papa Franjo i dodao da se moli da "nacije i njihovi lideri otvore svoja srca i svoja vrata".

Dvije male parohije, unutar zidina Vatikana, udomili su nekoliko porodica migranata od kojih je jedna iz Sirije.

Bonus video: