Novi napad nožem u Jerusalimu: Jedan Izraelac ubijen drugi ranjen

Izraelski TV Kanal 10 je javio da su Palestinci, tinejdžeri iz Ramale, ušli u supermarket i tražili žrtve dvadesetak minuta, prije nego što su napali dva kupca, jednog 17-godišnjaka i jednog 35-godišnjaka, koga su uboli u gornji dio tijela
1 komentar(a)
nož, Foto: Shutterstock
nož, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.02.2016. 19:03h

Jedan Izraelac je ubijen, a drugi je ranjen danas, kada su dva palestinska napadača naoružana noževima ušla u supermaket kraj Jerusalima, na Zapadnoj obali, javili su izraelski mediji.

Na napadače je pucao jedan prolaznik ubrzo poslije napada, saopštila je vojska Izraela. Napadači i obije žrtve su prenijeti u izraelsku bolnicu, u kojoj je jedan Izraelac podlegao povredama.

Izraelski TV Kanal 10 je javio da su Palestinci, tinejdžeri iz Ramale, ušli u supermarket i tražili žrtve dvadesetak minuta, prije nego što su napali dva kupca, jednog 17-godišnjaka i jednog 35-godišnjaka, koga su uboli u gornji dio tijela.

Neidentifikovan civil, koji je pucao na napadače, dao je izjavu za tu televizuju, prenosi Asošiejted pres. On je naveo da je bio naoružan pištoljem i da je bio u dijelu za molitve u supermarketu, kada je čuo vrisak. Potom je izašao napolje i pucao.

Ovo je najnoviji incident u talasu nasilja koje traje već pet mjeseci. Od sredine septembra ubijeno je 28 Izraelaca, uglavnom u palestinskim napadima nožem. Za to vrijeme od izraelske vatre su poginula 162 Palestinaca, većinom napadača, kako tvrdi Izrael.

Bonus video: