Japan: Majka natjerala dijete da pojede 30 zlatnih ribica

Protiv para je prošle godine podignuta optužnica zbog vezivanja djevojčice konopcem za krevet, kao i udaranje djeteta u lice i gašenje cigarete na njen jezik
114 pregleda 4 komentar(a)
zlatna ribica, Foto: Screenshot (YouTube)
zlatna ribica, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.02.2016. 10:19h

Jedna majka iz Japana kaznila je svoju kćerku natjeravši je da pojede više od 30 zlatnih ribica, koje je čuvala u akvarijumu kao ljubimce, navode japanska policija i mediji.

Policija je uhapsila Joko Ogatu i njenog dječka Takešija Egamija nakon što su primorali djevojčicu da pojede mrtve ribice u junu prošle godine.

Djevojčica je zlostavljana na dnevnoj bazi, naglasila je policija za AFP.

Lokalni mediji prenijeli su da je par, koji živi u perfekturi Fukuoka na jugozapadu Japana, ubio ribice tako što je sipao deterdžent u akvarijum i natjerao djevojčicu da pojede njih 30, jednu po jednu.

Zdravlje djeteta, ipak, nije ugroženo, dodaju mediji.

Protiv para je prošle godine podignuta optužnica zbog vezivanja djevojčice konopcem za krevet, kao i udaranje djeteta u lice i gašenje cigarete na njen jezik.

Ovo je peti put da su Ogata i Egami uhapšeni zbog zlostavljanja djeteta od prošle godine, navode mediji.

Japan bilježi rekordan broj slučajeva zlostavljanja djece, a prošlog mjeseca trogodišnje djevojčica preminula je kada je njena majka prosula ključajuću vodu na nju što je izazvalo ozbiljne opekotine po licu.

Bonus video: