Sirijska vojska napreduje u borbi za Alepo

SAD i Rusija su juče objavili plan da se u Siriji u narednih nedjelju dana obustave neprijateljstva, ali se ne zna da li će se toga držati zaraćene strane na terenu
3 komentar(a)
sirijska vojska, Foto: Rojters
sirijska vojska, Foto: Rojters
Ažurirano: 13.02.2016. 13:50h

Sirijske vladine snage su danas osvojile selo na uzvisini iznad grada Alepa, čime su gotovo opkolile predgrađa tog grada pod kontrolom pobunjenika, objavila je danas sirijska državna televizija.

Sirijska vojska je zauzela selo Al Tamura, koje se nalazi na uzvisini iznad gradova Anadan, Hajan i Haritan, koji su posljednjih dana bili izloženi žestokim udarima i postali su prva linija fronta u gotovo petogodišnjem sirijskom ratu, prenio je Rojters.

Televizija je objavila da je sirijska vojska, uz podršku oružanih grupa koje je podržavaju i ruskih vazdušnih udara, ovog mjeseca pokrenula veliku ofanzivu koja je imala za cilj da presječe linije snabdjevanja pobunjenika prema Turskoj i preuzimanje potpune kontrole nad Alepom, koji je prije rata bio najveći sirijski grad i centar trgovine.

SAD i Rusija su juče objavili plan da se u Siriji u narednih nedjelju dana obustave neprijateljstva, ali se ne zna da li će se toga držati zaraćene strane na terenu.

Bonus video: