Slovenija inicijator sastanka o izbjegličkoj krizi

U vrijeme samita EU u Briselu će biti održan i mini samit sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, potvrdila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel
0 komentar(a)
Donald Tusk, Foto: Beta-AP
Donald Tusk, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.02.2016. 19:15h

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk organizovaće naredne sedmice u Briselu sastanak o izbjegličkoj krizi na kojem će učestvovati premijeri ili predsjednici zemalja duž balkanske migrantske rute.

Kako je prenijela slovenačka agencja STA, na radnoj večeri kod Tuska učestvovaće premijeri Slovenije i Hrvatske Miro Cerar i Tihomir Orešković i predsjednici Srbije i Makedonije Tomislav Nikolić i Đorđe Ivanov.

Na sastanku koji se održava na inicijativu Slovenije učestvovaće i predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Na radnoj večeri u srijedu, dan uoči dvodnevnog samita Evropske unije (EU) 18. i 19. februara, biće riječi o konkretnim mjerama u sklopu inicijative Slovenije za jačanje kontrole na makedonsko-grčkoj granici, koju su države učesnice već podržale, saopšteno je iz kabineta slovenačkog premijera.

U vrijeme samita EU u Briselu će biti održan i mini samit sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, potvrdila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Bonus video: