METE KAMPOVI ZA OBUKU DŽIHADISTA

Holandija će učestvovati u vazdušnim napadima u Siriji

"Nedavni teroristički napadi u Parizu, Istanbulu i Džakarti ukazuju da Islamska država predstavlja prijetnu i za našu bezbjednost i način života... Odlučili smo da pozitivno odgovorimo na zahtjev SAD i Francuske", izjavio je holandski premijer Mark Rute
4 komentar(a)
džihadisti, Foto: Shutterstock
džihadisti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.02.2019. 18:36h

Holandija će učestvovati u vazdušnim napadima na položaje džihadista iz Islamske države, saopštila je danas holandska vlada i dodala da je na taj način odgovorila na zahtjev SAD i Fransuske.

"Nedavni teroristički napadi u Parizu, Istanbulu i Džakarti ukazuju da Islamska država predstavlja prijetnu i za našu bezbjednost i način života... Odlučili smo da pozitivno odgovorimo na zahtjev SAD i Francuske", izjavio je holandski premijer Mark Rute.

Holandija od oktobra 2014. godine učestvuje u operacijama međunarodne koalicije u Iraku s četiri aviona F-16 koji podržavaju kopnene operacije iračke vojske.

Rute je rekao da će ti borbeni avioni sada imati misiju i u Siriji i dodao da će mete u Siriji biti prvenstveno kampovi za obuku džihadista.

Holandija je ranije navela da neće proširiti svoju operaciju u Siriji bez mandata UN. Francuska i SAD zatražile su od vlasti u Hagu u decembru da se priključe vazdušnim napadima i u Siriji.

Preporučujemo za Vas