Badiljo: Guzman nije rekao da je najveći narko diler na svijetu, Šon Pen da svjedoči

U intervjuu objavljenom u časopisu "Roling stoun", Pen je napisao da je Čapo rekao da je jedan od najvećih svjetskih snabdjevača heroinom, metamfetaminima, kokainom i marihuanom, podsjeća Rojters
103 pregleda 1 komentar(a)
Šon Pen, Hoakin El Čapo Guzman, Foto: Reuters
Šon Pen, Hoakin El Čapo Guzman, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2016. 17:16h

Advokat narko bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana izjavio je danas da bi glumac Šon Pen trebalo da bude pozvan da svjedoči na sudu o članku koji je napisao poslije sastanka sa Guzmanom, napominjući da Čapo nikada nije tvrdio da je glavni narko diler na svijetu.

U intervjuu objavljenom u časopisu "Roling stoun", Pen je napisao da je Čapo rekao da je jedan od najvećih svjetskih snabdjevača heroinom, metamfetaminima, kokainom i marihuanom, podsjeća Rojters.

Advokat Huan Pablo Badiljo je britanskoj agenciji rekao da Guzman to sigurno nije rekao.

Guzmanov moćni narko kartel Sinaloa krijumčari ogromne pošiljke kokaina i marihuane i proizvodi i transportuje metamfetamine i heroin, uglavnom u SAD, navodi agencija.

Za njim je izdata potjernica u više američkih saveznih država, a njegov bijeg iz meksičkog zatvora u julu je veoma osramotio vladu predsjednika Enrike Penja Nijeta i pogoršao odnose između SAD i Meksika.

Guzman je uhvaćen u petak, nakon pucnjave između njegovih pomagača i meksičkih marinaca u kući u obalskom gradu Los Močis, u državi Sinaloa. Tom prilikom je ubijeno pet kriminalaca, a još šest je povrijeđeno.

Vlasti navode da su uspjele da otkriju lokaciju na kojoj se nalazi Guzman zahvaljujući intervjuu koji je sa njim imao Šon Pen.

Taj tekst je objavljen u subotu uveče na sajtu američkog časopisa "Roling Stoun".

Bonus video: