Bijela kuća: SAD su uz Tursku u borbi protiv terorizma

Erdogan je rekao ranije danas da je sirijski bombaš-samoubica odgovoran za jutrošnju eksploziju u istorijskoj turističkoj četvrti u Istanbulu u kojoj je ubijeno deset osoba, među kojima, kako je naveo, ima Turaka i stranaca
4 komentar(a)
Bijela Kuća, Foto: Shutterstock
Bijela Kuća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.01.2016. 19:10h

Bijela kuća osudila je danas bombaški samoubilački napad u istorijskom centru Istanbula, dodajući da su SAD uz Tursku u borbi protiv terorizma.

"Ovaj gnusni napad dogodio se u istorijskom srcu Istanbula i pogodio Turke kao i strane turiste", saopštio je portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Ned Prajs, prenosi Rojters.

Prajs je dodao da je Vašington uz NATO saveznika Tursku, značajnog partnera u anti-islamističkoj koaliciji.

On je istovremeno obećao kontinuiranu američku saradnju i podršku u borbi protiv terorizma, navodi Rojters.

Stejt department je takođe osudio napad u kojem je ranije danas poginulo najmanje deset ljudi.

Jaka eksplozija uzdrmala je jutros turistički atraktivan istanbulski centralni trg Sultanahmet, u blizini Teodosijevog obeliska, a kancelarija gradonačelnika Istanbula saopštila je da je tom prilikom ubijeno najmanje 10, a ranjeno 15 osoba.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je ranije danas da je sirijski bombaš-samoubica odgovoran za jutrošnju eksploziju u istorijskoj turističkoj četvrti u Istanbulu u kojoj je ubijeno deset osoba, među kojima, kako je naveo, ima Turaka i stranaca.

Potpredsjednik turske vlade Numan Kurtulmus izjavio je danas da je na osnovu analize raznijetih djelova tijela identifikovan osumnjičeni bombaš-samoubica koji je jutros izazvao eksploziju u centru Istanbula, te da je riječ o 28-godišnjem Sirijcu.

Bonus video: