Irak demantuje Erdogana: Turske snage se nijesu sukobile s Islamskom državom

Prema podacima iračkih vlasti, turska vojska i oklopna tehnika su 4. decembra ušle u iračku provinciju Najnava pod izgovorom da je potrebna priprema boraca narodnih odreda koji se bore protiv terorista
0 komentar(a)
Irak, vojska, Foto: Reuters
Irak, vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2016. 11:38h

Komanda za zajedničke operacije iračke armije demantovala je informacije da su turske vojnike u Iraku napali teroristi Islamske države (ID), prenio je Rojters.

Prema saopštenjima medija, komanda negira da su se turske snage sukobile s teroristima u blizini kampa Bašika na sjeveru Iraka ili u bilo kojoj drugoj oblasti u zemlji.

U petak je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio da je tokom pokušaja napada na kamp za obuku na sjeveru Iraka likvidirano 18 boraca ID.

Prema podacima iračkih vlasti, turska vojska i oklopna tehnika su 4. decembra ušle u iračku provinciju Najnava pod izgovorom da je potrebna priprema boraca narodnih odreda koji se bore protiv terorista.

Iračka ministarstva vanjskih poslova i odbrane nazvala su prisustvo turske vojske "neprijateljskim dejstvom" koje nije usaglašeno s vlastima i saopštila da je riječ o narušavanju suvereniteta zemlje.

Bonus video: