Iran optužio Saudijce za napad na ambasadu u Jemenu

Namjerni napad Saudijske Arabije je povreda svih međunarodnih konvencija koje štite diplomatske misije, dodao je Ansari
72 pregleda 0 komentar(a)
Sana, Jemen, Foto: Reuters
Sana, Jemen, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2016. 17:05h

Iran je danas optužio Saudijsku Arabiju da su njeni vojni avioni namjerno gađali njenu ambasadu u prijestonici Jemena Sani, javio je Rojters.

“Saudiska Arabija je odgovorna za štetu nastalu na zgradi naše ambasade i ranjavanje odrđenog broja našeg osoblja,” izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Hosein Džaber Ansari, prenijela je državna televizija IRIB.

Namjerni napad Saudijske Arabije je povreda svih međunarodnih konvencija koje štite diplomatske misije, dodao je Ansari, prenio je AFP.

Međunarodna kolalicija predvođena Saudijskom Arabijom istražiće optužbe Irana da su koalicioni avioni gađali iransku ambasadu u prijestonici Jemena Sani, izjavio je danas portparol koalicije Ahmed Aseri.

Prema njegovim riječima, avioni koalicije izveli su tokom noći žestoke napade na Sanu, gađajući raketne lansere koje koristi milicija Huta u napadima na Saudijsku Arabiju.

Asero je naveo da oni koriste civilne objekte, uključujući i napuštene ambasade, prenio je Rojters.

Aseri je rekao da je koalicija zatražila od svih zemalja da im pruže koordinate svojih diplomatskih predstavništava i da informacije, koje daju Huti, nemaju kredibilitet.

U međuvremenu, izvještač američke novinske agencije AP naveo je da na licu mjesta nije vidio nikakvo oštećenje na zgradi iranske ambasade u Sani.

Bonus video: