Požar u luksuznom hotelu u Dubaiju skoro potpuno ugašen

Vlasti u Dubaiju su saopštile da je najmanje 14 osoba lakše povrijeđeno, dok je jedna osoba pretrpjela srčani udar usljed dima i guranja tokom evakuacije kasno sinoć, prenosi AP
0 komentar(a)
Dubai hotel požar, Foto: Twitter.com
Dubai hotel požar, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 01.01.2016. 14:52h

Vatrogasci su danas gotovo potpuno ugasili požar koji je iznenada izbio u jednom od najluksuznijih hotela u Dubaiju, navode svjedoci.

Iz hotela "Adres Dauntaun Dubai", visokog 63 sprata, i dalje se izdiže bijeli dim, ali su vatrogasne službe uglavnom ugasile požar koji je izbio sinoć oko 21.30 sati po lokalnom vremenu, prenio je Rojters.

Svjedoci navode da se danas oko podneva još mogao vidjeti plamen na nižim spratovima zgrade, ali je portparol hotela izjavio da je situacija pod kontrolom.

"Požar u hotelu je stavljen pod kontrolu. Htjeli bismo da izrazimo svoju zahvalnost vlastima zbog njihove brze i profesionalne pomoći. Istraga uzroka požara je u toku", naveo je portparol.

Vlasti u Dubaiju su saopštile da je najmanje 14 osoba lakše povrijeđeno, dok je jedna osoba pretrpjela srčani udar usljed dima i guranja tokom evakuacije kasno sinoć, prenosi AP.

Televizija "Al Arabija" sa sjedištem u Dubaiju prenijela je da je požar izbio na 20. spratu hotela "Adres dauntaun", visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma "Pakleni toranj".

Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi od 63 sprata, dok su plameni jezici bili dugački između 50 i 80 metara, navela je "Al Arabija".

Nova godina je, uprkos požaru, u Dubaiju proslavljena kako je i bilo planirano, uz raskošni vatromet sa obližnje Burdž Kalife, najviše zgrade na svijetu, ispred koje se okupilo više stotina hiljada ljudi.

Za novogodišnji spektakl upotrijebljeno je 400.000 LED sijalica i 1,6 tona vatrometa.

Bonus video: