Obama na Božić zahvalio američkim vojnicima

Obama je sa suprugom Mišel, tokom godišnje posjete američkoj bazi u Kaneohe Beju, uputio najljepše želje povodom Božića vojnicima i njihovim porodicama
1 komentar(a)
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2015. 15:38h

Američki predsjednik Barak Obama obišao je na Božić bazu mornaričkog korpusa na Havajima i zahvalio za službu američkim vojnicima, a šest pripadnika oružanih snaga SAD ubijenih u Avganistanu nazvao je izuzetnim i hrabrim ljudima.

"Iako smo mogli da smanjimo broj ljudi koje raspoređujemo na mjestima kao što su Irak i Avganistan i dalje ih tamo ima svakoga dana i dalje je tamo opasno, kao što smo vidjeli protekle nedjelje kada su ubijeni izuzetni i hrabri muškarci i žene", rekao je on, prenosi Rojters.

Šestoro američkih vojnika ubijeno je u ponedjeljak kada je bombaš-samoubica na motorciklu udario u njihovu patrolu kod vazduhoplovne baze u Bagramu, što je bio najpogubniji napad na američke snage ove godine, a odgovornost za napad preuzeli su talibani, podsjeća britanska agencija.

Obama je sa suprugom Mišel, tokom godišnje posjete američkoj bazi u Kaneohe Beju, uputio najljepše želje povodom Božića vojnicima i njihovim porodicama.

Inače, Obama koristi teretanu u toj bazi tokom svog dvonedjeljnog porodičnog odmora na Havajima i, kako kaže, jedini problem mu je što vježba pored marinaca u poređenju sa kojima se "osjeća sitnim".

Bonus video: