Lavrov: Potrebna istraga o navodima o hemijskom oružju u Siriji

"To se desilo pošto su borci Islamske države zauzeli takva postrojenja u Iraku i Libiji. Željeli bismo da se ti navodi istraže temeljno i nepristrasno. Opasno je kada hemijsko oružje završi u pogrešnim rukama - bilo čijim rukama", rekao je Lavrov
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2015. 15:10h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je potrebna temeljna i nepristrasna istraga o upotrebi hemijskog oružja u Siriji.

Lavrov je na sastanku s katarskim ministrom spoljnih poslova u Moskvi rekao da su se navodi o upotrebi hemijskog oružja pojavili pošto su ekstremisti doošli do hemijskog oružja, prenijela je agencija TASS.

"To se desilo pošto su borci Islamske države zauzeli takva postrojenja u Iraku i Libiji. Željeli bismo da se ti navodi istraže temeljno i nepristrasno. Opasno je kada hemijsko oružje završi u pogrešnim rukama - bilo čijim rukama, zato što je hemijsko oružje zabranjeno", rekao je Lavrov.

Šef katarske diplomatije Halid Bin Muhamed al-Atijah je rekao da njegova zemlja smatra da je režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada nelegitiman i da je Sirija koristila hemijsko oružje.

Bonus video: