U Parizu održan sastanak o sirijskoj krizi

Želimo brz dogovor o mirovnim pregovorima u okviru rezolucije Savjeta bezbjednosti UN", koja će možda biti predstavljena u petak u Njujorku, izjavio je Frans presu izvor blizak francuskoj diplomatiji
0 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2015. 07:04h

Predstavnici desetak zapadnih i arapskih zemalja održali su sinoć sastanak u Parizu posvećen rješavanju sirijske krize, uoči međunarodnog sastanka o tom pitanju 18. decembra u Njujorku.

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus bio je domaćin sastanka na kojem su bili ministri inostranih poslova SAD, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Katara i Turske.

Poslije sastanka nije izdato saopštenje.

Američki državni sekretar Džon Keri koji je učestvovao na sastanku, poslije Pariza putuje u Moskvu gdje su predviđeni sastanci s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

Sinoćnji sastanak bi trebalo da pripremi još veći sastanak u sjedištu UN 18. decembra.

Keri je poslije sastanka samo kratko izjavio da će o sirijskoj krizi sjutra detaljnije razgovarati s ruskim zvaničnicima.

"Želimo brz dogovor o mirovnim pregovorima u okviru rezolucije Savjeta bezbjednosti UN", koja će možda biti predstavljena u petak u Njujorku, izjavio je Frans presu izvor blizak francuskoj diplomatiji.

Bonus video: