Ambasada SAD u Ankari ograničila rad zbog prijetnji

U Turskoj su ove godine lokalne ćelije Islamske države izvele dva teroristička napada, u kojima je poginulo ukupno 130 ljudi. Jedan od tih napada se desio u Ankari u oktobru
0 komentar(a)
Ankara, Foto: Shutterstock
Ankara, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.12.2015. 17:35h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Ankari prešla je danas na ograničeni režim rada zbog bezbjednosnih prijetnji, o čemu nije objavljeno više detalja.

Portparolka Ambasade nije mogla da saopšti više informacija o vrsti prijetnji, ali je navela da će ograničeni režim rada biti primjenjivan i sjutra, prenosi AP.

Prošle sedmice je američki konzulat u Istanbulu upozorio građane SAD da izbjegavaju dolazak u tu zgradu zbog informacija o neposrednoj opasnosti bezbjednosne prirode, a konzulat je tog dana bio i zatvoren.

Prema nepotvrđenim navodima turskih medija, konzulat je izdao upozorenje nakon što su obavještajne službe dobile informacije o mogućem planu džihadista Islamske države da izvedu samoubilački napad.

U Turskoj su ove godine lokalne ćelije Islamske države izvele dva teroristička napada, u kojima je poginulo ukupno 130 ljudi. Jedan od tih napada se desio u Ankari u oktobru.

Bonus video: