Zukerberg stao u odbranu muslimana: Zajedno ćemo se boriti za vaša prava

"Kao Jevreja, moji roditelji su me učili da moram da se suprostavim napadu u svim zajednicama. Iako napad danas nije protiv tebe, u vrijeme napada na slobodu, sve će nas to zaboljeti"
9 komentar(a)
Mark Zukerberg, Foto: Reuters
Mark Zukerberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2015. 08:44h

Osnivač Facebooka Mark Zukerberg dao je podršku muslimanima na Facebooku i širom svijeta preko svog ličnog profila, ističući da može samo zamisliti strah koji muslimani osjećaju nakon napada u Parizu i mržnje koja je usmjerena prema njima u protekloj sedmici.

"Želim da dam svoj glas podrške muslimanima u našoj zajednici i širom svijeta. Nakon napada u Parizu i mržnje u ovoj sedmici, mogu samo da zamislim strah koji muslimani osjećaju zbog toga da će biti prognani zbog nečega što su drugi uradili", napisao je Zukerberg te dodao:

"Kao Jevreja, moji roditelji su me učili da moram da se suprostavim napadu u svim zajednicama. Iako napad danas nije protiv tebe, u vrijeme napada na slobodu, sve će nas to zaboljeti."

U nastavku svog obraćanja muslimanima, Zukerberg je poručio da su svi muslimani dobrodošli i da će se svi zajedno boriti za njihova prava.

"Ako ste musliman u ovoj zajednici, kao osnivač Facebooka želim da znate da ste ovdje uvijek dobrodošli i da ćemo se zajedno boriti da zaštitimo vaša prava i stvorimo mirno i sigurno okruženje za vas. Dijete koje smo dobili dalo nam je mnogo nade, a mržnja može veoma lako da podlegne cionizmu. Mi ne smijemo gubiti nadu. Sve dok stojimo zajedno i vidimo dobro jedni u drugima, možemo stvarati bolji svijet za sve ljude", zaključio je Zukerberg.

Inače, Zukerberg je na porodljiskom bolovanju od kako je dobio kćerku Maks, a vrijeme provodi u porodičnoj atmosferi prateći dešavanja oko predsjedničke trke u SAD, izjava Donalda Trampa i drugih koje su okrenute protiv muslimana u njegovoj državi, ali i širom svijeta.

I want to add my voice in support of Muslims in our community and around the world.After the Paris attacks and hate...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, December 9, 2015

Bonus video: