Sirijski pobunjenici izveli lažno pogubljenje

Snimak je nazvan "Muslimani nisu kriminalci", a objavio ju je "Front Levanta" koji se istovremeno bori protiv IS, ali i protiv vojske režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada
18 komentar(a)
Front Levant, Foto: Screenshot (YouTube)
Front Levant, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.12.2015. 06:50h

Grupa sirijskih pobunjenika koji sebe nazivaju "Front Levanta" objavila je video lažnog pogubljenja terorista Islamske države, u kojem su željeli da svijetu pokažu da nisu svi u Siriji divljaci i ubice.

Čitav snimak veoma je nalik brutalnim snimcima koje inače objavljuje Islamska država.

Snimak je nazvan "Muslimani nisu kriminalci", a objavio ju je "Front Levanta" koji se istovremeno bori protiv IS, ali i protiv vojske režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Pobunjenici su najprije natjerali pripadnike IS da obuku narandžasta odijela i kleknu, a nakon toga su maskirani Sirijci repetirali pištolje i nanišanili glave devetero terorista, prenosi Jutarnji list.

Kada se očekivala sigurna egzekucija, dogodilo se nešto na prvi pogled nezamislivo pošto su pobunjenici skinuli fantomke i pištolje odložili u futrolu.

Zatim se odnekud pojavio i čovjek u bijeloj muslimanskoj odeći koji je poručio džihadistima IS - ovo nije naša politika, mi nismo zli.

On je nakon toga naredio da se zarobljeni teroristi IS vrate u zatvor.

Bonus video: