Rektor Univerziteta Liberti studentima: "Nosite oružje da završimo sa onim muslimanima"

"Ima mnogo dobrih i manje dobrih muslimana", rekao je rektor i istakao da je više nego očigledno mislio na dešavanja u Kaliforniji i Parizu
28 komentar(a)
Džeri Folvel Džunior, Foto: Screenshot (YouTube)
Džeri Folvel Džunior, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.12.2015. 17:45h

Rektor Univerziteta Liberti, Džeri Folvel Džunior, tražio je od studenata da sa sobom na kampusu nose oružje za slučaj oružanog napada. Na to je i dodao da će na taj način moći "da završe sa onim muslimanima i prije nego što uđu u zgradu univerziteta".

"Hajde da im očitamo bukvicu ako se ikada pojave ovdje. Uvijek sam smatrao da kada bi više dobrih ljudi imali dozvolu za oružje, onda bismo mogli da završimo sa tim muslimanima i prije nego što upadnu ovdje", rekao je studentima ovaj rektor, javlja Foks njuz, a prenosi Blic.

Folvelove riječi studenti su ispratili aplauzom, ali neki smatraju da je ipak otišao predaleko kada je njegova poruka bila upućena direktno muslimanima. Ipak, on ne smatra da je time nekoga uvredio, jer je sve vrijeme mislio isključivo na Sajeda Faruka i Tašfin Malik, par koji je ubio 14 osoba na jugu Kalifornije ove srijede.

"Ima mnogo dobrih i manje dobrih muslimana", rekao je rektor i istakao da je više nego očigledno mislio na dešavanja u Kaliforniji i Parizu.

"Šta ako bi bar jedan student na fakultetu imao dozvolu za nošenje oružja u trenutku kada terorista upadne u kampus? Na stotine života bi bilo spašeno", poručio je Folvel.

Guverner Virdžinije Teri Mekolif kritikovao je ovu izjavu rektora koju smatra "ishitrenom i odvratnom".

"Moja uprava i ja se trudimo da učinimo Virdžiniju otvorenim mjestom u kom su svi dobrodošli, a takođe radimo na bezbjednosti svih naših građana. Izjava gospodina Folvela je ishitrena i odvratna i njome skreće pažnnju sa naših najbitnijih ciljeva", rekao je Teri.

Rektor Folvel je dodao da univerzitet samo podstiče studente da odgovorno nose oružje, a da je i on sam riješio da nabavi pištolj poslije nedavnih napada.

Bonus video: