Vojnik dezertirao iz Sjeverne u Južnu Koreju?

U saopštenju vojske Južne Koreje je navedeno i da nije primijećena nikakva neuobičajena aktivnost sjevernokorejskih trupa u oblasti gdje je vojnik pobjegao
62 pregleda 1 komentar(a)
Sjeverna Koreja, vojnik, Foto: Shutterstock
Sjeverna Koreja, vojnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.12.2018. 11:40h

Pripadnik vojske Sjeverne Koreje prešao je granicu sa jakim obezbjeđenjem i dezertirao u Južnu Koreju, saopštila je vojska Južne Koreje, prenosi Tanjug.

Južnokorejski vojnici odveli su dezertera na bezbjednu lokaciju pošto su ga pronašli da se kreće južno od istočne strane vojne demarkacione linije između dvije Koreje, navodi se u saopštenju južnokorejskih vojnih vlasti, a prenosi AP.

U saopštenju je navedeno i da nije primijećena nikakva neuobičajena aktivnost sjevernokorejskih trupa u oblasti gdje je vojnik pobjegao.

Ovaj događaj uslijedio je u vrijeme kada dve Koreje rade na implementaciji vojnog sporazuma širokog obima koji su postigle u septembru, a koji propisuje smanjivanje tenzija na granici.

Prošle godine u novembru teško je ranjen jedan sjevernokorejski vojnik koji je takođe htio da pobjegne u oblasti koju kontrolišu i Sjeverna i Južna Koreja.

On je ranjen bježeći ka južnokorejskoj strani pod vatrom koju su na njega otvorili njegovi sjevernokorejski vojni saborci.

Bonus video: