Tramp: Muslimani bili "ludi od sreće" zbog terorističkih napada 11. septembra 2001.

Anketa sprovedena 2008. godine je pokazala da je samo osam odsto muslimana u svijetu smatralo da su teroristički napadi u SAD bili "potpuno opravdani" i imali su negativno mišljenje o SAD
5 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2015. 08:34h

Pretendent na mjesto kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da su muslimani širom svijeta bili "ludi od sreće" zbog terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.

Taj američki milijarder već je ovog mjeseca izazvao kontroverzu kad je rekao da su Arapi i američki muslimani slavili te napade u SAD, a takođe je podržao ideju da se oformi registar muslimana u SAD, prenijela je agencija AFP.

Na skupu održanom sinoć u Sarasoti, u saveznoj državi Florida, Tramp je otišao korak dalje izjavivši: "Svi znaju da su u čitavom svijetu muslimani prosto bili ludi od sreće."

U to vrijeme je, zapravo, više arapskih i muslimanskih lidera u svijetu, među kojima i pokojni palestinski lider Jaser Arafat i libijski lider Moamer Gadafi, osudilo te napade.

Anketa sprovedena 2008. godine je pokazala da je samo osam odsto muslimana u svijetu smatralo da su teroristički napadi u SAD bili "potpuno opravdani" i imali su negativno mišljenje o SAD.

Bonus video: