Keri: Nasilje na Bliskom istoku može da se otrgne kontroli

On je rekao novinarima u Bostonu, pošto se danas vratio u SAD iz prve posjete Izraelu i Zapadnoj obali u posljednjih više od godinu dana, da se poslije nekoliko mjeseci nasilja situacija bliži "ključnoj tački"
50 pregleda 6 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2015. 14:50h

Američki državni sekretar Džon Keri ocjenio je danas da bi nasilje između Izraelaca i Palestinaca moglo da se "otrgne kontroli", ako obje strane ne preduzmu hitne mjere za smanjivanje tenzija.

Keri je izjavio da Sjedinjene Američke Države vrše pritisak na obje strane da pokažu "iskrenu posvećenost" rješenju po modelu dvije države u cilju postizanja mira.

On je rekao novinarima u Bostonu, pošto se danas vratio u SAD iz prve posjete Izraelu i Zapadnoj obali u posljednjih više od godinu dana, da se poslije nekoliko mjeseci nasilja situacija bliži "ključnoj tački".

Prema njegovim riječima, obije strane se suočavaju s "značajnim odlukama", a SAD se nadaju da će donjeti odluke koje će "unaprijediti izglede za trajni mir".

Američki državni sekretar sastao se odvojeno u utorak, 24. novembra s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Bonus video: