Asad: Francuska politika doprinijela ekspanziji terorizma

"Teroristički napadi u glavnom gradu Francuske ne mogu se u potpunosti odvojiti od nedavnih događaja u Bejrutu niti od onoga što se u proteklih pet godina dešava u Siriji", rekao je Asad
4 komentar(a)
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2015. 15:14h

Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je danas da je francuska politika na Bliskom istoku doprinijela "ekspanziji terorizma".

"Pogrešna politika za koju su se prema regionu opredijelile zapadne zemlje, posebno Francuska, doprinijele su ekspanziji terorizma", rekao je Asad.

Kako je javila sirijska agencija Sana, Asad je to rekao na sastanku sa francuskom delegacijom koju je predvodio poslanik opozicionih republikanaca Tjeri Mariani.

"Teroristički napadi u glavnom gradu Francuske ne mogu se u potpunosti odvojiti od nedavnih događaja u Bejrutu niti od onoga što se u proteklih pet godina dešava u Siriji", rekao je Asad.

U napadu na uporište Hezbolaha u Bejrutu za koji je odgovornost preuzela teroristička grupa Islamska država, poginule su 44 osobe.

Islamska država je preuzela danas odgovornost i za sinoćnje napade u Parizu u kojim je poginulo 128 osoba.

Francuska od septembra 2014. godine učestvuje u vazdušnim napadima u Iraku protiv Islamske države a prije dva mjeseca se uključila u slične operacije u Siriji.