Islamska država pogubila oko 200 djece u Siriji?

Britanski sajt Ekpress.co.uk odbio je da ga prikaže pošto se na njemu nalazi uznemirujući sadržaj vezane djece prisiljene da legnu s licem ka zemlji, dok čekaju pogubljenje
57 komentar(a)
ISIL, Foto: Screenshot (YouTube)
ISIL, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.11.2015. 09:35h

Samo nekoliko mjeseci pošto su džihadisti Islamske države (IS) objavili snimke zatvorenika u kavezu koji se spušta u bazen da se podave, na internetu je danas objavljen jeziv video sadržaj pogubljenja oko 200 djece u Siriji.

Video koji je izazvao osude širom svijeta, a britanski sajt Ekpress.co.uk odbio je da ga prikaže pošto se na njemu nalazi uznemirujući sadržaj vezane djece prisiljene da legnu s licem ka zemlji, dok čekaju pogubljenje.

Okrutne ubice se, zatim, vide kako pucaju u djecu iz automatskih puškaka, javljaju britanski mediji.

Mučno masovno pogubljenje djece u Siriji, na internetu, je objavio anti-IS aktivista sa sjedištem u Jemenu i brzo počeo da izaziva osudu korisnika društvenih medija koji su bili šokirani prizorom zločina.

Autentičnosti snimka tek treba da se provjeri, mada je IS poznati po jezivim pogubljenjima, prije njihovog postavljanja na internetu kao vid "bolesnog upozorenja Zapada".

Video snimak pogubljenja 200 sirijske djece je "propagandni video džihadista iz 2014.", tvrdi britanski Meil onlajn.

Međutim, vjeruje se da je snimak napravljen krajem avgusta 2014. i žrtve su ratni zarobljenici koji su uhvatili džihadisti, pošto je IS zauzeo vazduholovnu vojnu bazu Tabka u Siriji

Bonus video: