Sirijska opozicija odbija učešće Asada u procesu tranzicije

Abdulah upozorio je danas da su političke inicijative poput današnjeg sastanka u Beču gubljenje vremena, tvrdeći da one predstavljaju pokušaje da se vojsci da više vremena da preuzmu kontrolu nad teritorijama koje su zauzeli pobunjenici
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2015. 13:23h

Sirijska opozicija odbija da predsjednik Bašar al Asad ima bilo kakvu ulogu u političkoj tranziciji, "čak ni na jedan dan".

Član Sirijske nacionalne koalicije Basam Abdulah upozorio je danas da su političke inicijative poput današnjeg sastanka u Beču gubljenje vremena, tvrdeći da one predstavljaju pokušaje da se vojsci da više vremena da preuzmu kontrolu nad teritorijama koje su zauzeli pobunjenici.

Šefovi diplomatija SAD, Rusije, Saudijske Arabije i Turske sastaće se danas u Beču kako bi razmatrali pitanje sirijske krize. Njima će se u petak pridružiti i ministar spoljnih poslova Irana, a očekuju se i diplomate Egipta, Iraka i Libana.

Oni će pokušati da ožive Ženevski sporazum iz 2012, kojim je predviđeno formiranje prelazne vlade koja bi organizovala izbore.

Abdulah je izdao saoštenje pošto se u Njemačkoj sastao s američkim izaslanikom u Siriji Majklom Ratnijem.

Bonus video: