Rusi uništili 53 uporišta džihadista u Siriji

Ruska avijacija je uništila 53 uporišta džihadista, jedan komandni centar, četiri kampa za obuku i sedam skladišta, naveo je portparol Ministarstva general major Igor Konašenkov
10 komentar(a)
rusko targetiranje položaka ID, Foto: Reuters
rusko targetiranje položaka ID, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2015. 12:49h

Ruski avioni su u protekla 24 sata, obavli u Siriji 64 leta i gađali 63 cilja Islamske države u provincijama Hama, Latakija, Idlib i Raka, saopštilo je danas Rusko ministarstvo odbrane.

Ruska avijacija je uništila 53 uporišta džihadista, jedan komandni centar, četiri kampa za obuku i sedam skladišta, naveo je portparol Ministarstva general major Igor Konašenkov.

Ruski avioni Su24M su uništili sjedište IS u Salmi, koja koordinira terorističke akcije u Latakiji, a on je dodao da su avioni Su-25SM uništili kamp za obuku u Idlibu.

Ruske vazduhoplovne snage pogodile su i bateriju džihadista, koja se sastoji od šest vozila, opremljenih minobacačima u Latakiji. Konašenkov je dodao da obavještajni podaci pokazuju da raste panika među militantima.

Rusija je presrela poziv militanata, kojim su tražili pojačanje iz Rake, kao i oružje i municiju koji su uništeni, u ruskim vazdušnim napadima.

Rusko Ministarstvo odbrane je potvrdilo da postoji napredak u razgovorima sa Pentagonom, putem video konferncije, o mogućem sporazumu o sigurnosti letova, tokom bombardovanja u Siriji.

Konašenkov je rekao da su dvije strane detaljno predstavile svoje predloge i da je razgovor bio profesionalan i konstruktivan.

Bonus video: