Tusk: Evropi niko nema namjeru da pomogne

Turska je upozorila Evropsku uniju na veliki broj potencijalnih izbjeglica iz Sirije, dok se zemlje EU već bore sa najvećom izbjegličkom krizom u posljednjih nekoliko decenija
1 komentar(a)
tusk i erdogan, Foto: Reuters
tusk i erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2015. 09:07h

Procjene Turske su da bi još oko tri miliona izbjeglica moglo da stigne u Evropu iz sirijskog grada Alepa i okoline, a "Evropi niko nema namjeru da pomogne", rekao je danas predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

Turska je upozorila Evropsku uniju na veliki broj potencijalnih izbjeglica iz Sirije, dok se zemlje EU već bore sa najvećom izbjegličkom krizom u posljednjih nekoliko decenija.

"Danas milioni potencijalnih izbjeglica i migranata sanjaju o Evropi. A svijet oko nas nema namjeru da pomogne Evropi i neki od susjeda EU gledaju sa zadovoljstvom na naše nevolje", rekao je Tusk u obraćanju evropskim parlamentarcima, prenjela je agencija AP.

U Turskoj se nalazi oko dva miliona izbjeglica iz Sirije, dok je na desetine hiljada drugih pokrenulo izbjeglički talas i stiglo u Evropu, preko Grčke, preplavivši centre za prihvat.

Bonus video: