Bajden razmatra da se kandiduje protiv Klintonove

Podrška javnosti je navela Bajdena, bivšeg senatora koji se ranije dva puta kandidovao za predsjednika, da razmotri da uđe utrku protiv Klintonove
0 komentar(a)
Džozef Bajden, Foto: Reuters
Džozef Bajden, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.09.2015. 17:43h

Američki potpredsjednik Džo Bajden tajno se sastao sa Robertom Vulfom, bivšim izvršnim direktorom UBS i značajnim finansijerom kampanje predsjednika Baraka Obame, što je jedna od najsnažnijih indikacija do sada da Bajden ozbiljno razmatra predsjedničku kandidaturu za 2016. godinu.

Bajden razmišlja da li da bude izazivač bivšoj državnoj sekretarki Hilari Klinton, koja je trenutno favorit za demokratsku nominaciju za predsjedničku trku u novembru 2016. Vulf je za Blumberg kazao da podržava Klintonovu, ali je takođe rekao da se sastao sa Bajdenom i da su razgovarali više od 90 minuta tokom njegove posjete Njujorku prošle nedjelje.

Vulf je istakao da Bajden nije otvoreno kazao da će se kandidovati za predsjednika i da nije tražio njegovu podršku. Međutim, ova vijest je prva potvrda sastanka između Bajdena i uticajnog sponzora koji u javnosti podržava Klintonovu.

Podrška javnosti je navela Bajdena, bivšeg senatora koji se ranije dva puta kandidovao za predsjednika, da razmotri da uđe utrku protiv Klintonove.

Bonus video: