IS: Izbjeglice čine veliki grijeh bježeći u Evropu

U tekstu se dodaje da se sa "migracijom u hrišćanske zemlje djeca i unuci izlažu stalnoj prijetnji bluda, sodomije, droge i alkohola"
3 komentar(a)
ISIL Raka, Foto: Beta/AP
ISIL Raka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.09.2015. 12:59h

Sirijske i libijske izbjeglice koje bježe u Evropi su počinile velikih greh izlažući svoju djecu nevjernicima, drogi, alkoholu i seksualnom promiskuitetu, poručuju džihadisti Islamske države (IS) u najnovijem broju magazina Dabik na engleskom jeziku.

"Nažalost, neki Sirijci i Libijci su spremni da rizikuju život i duše svoje djece tokom opasnog putovanja u zemlje ratnih krstaša koji vladaju po zakonima nevjerništva i nemoralnosti", navode džihadisti u magazinu Dabik, prenijela je agencija Rojters.

Džihadisti su koristili šokantne fotografije utopljenog malog sirijskog dječaka Ajlana Kurdija sa plaže da bi upozorili izbjeglice da ne pokušavaju da pobjegnu na Zapad, pošto je to "veliki grijeh".

Fotografija trogodišnjeg Ajlana kako leži na pijesku plaže u Bodrumu, u Turskoj, pošto se udavio poslije brodoloma, dok je njegova porodica pokušala da se domogne Grčke, pomogla je da se fokusira pažnja međunarodne javnosti na položaj izbjeglica.

Međutim, u magazinu Dabik, objavljena je fotografija tog dječaka pod naslovom "Opasnost od napuštanje Darul-Islama" - zemlje islama odnosno samoproglasenog kalifata IS u Siriji i Iraku, dodaje AFP.

U tekstu se navodi da većna porodica koje bježe u Evropu dolaze iz područja pod kontrolom sirijskog predsjednika Bašar al Asada i iz kurdskih oblasti gdje bjesne borbe sa IS.

Džihadisti kontrolišu veliku teritoriju u Iraku i Siriji, gdje oko 10 miliona ljudi živi.

"Trebalo da se zna da je dobrovoljno napuštanje Darul-Islama (zemlje islama) zbog zemlje nevjernika opasan veliki grijeh, kao što je put ka nevjeri i vrata ka napuštanju islama zbog hrišćanstva, nevjerništva ili liberalizma", navode džihadisti.

U tekstu se dodaje da se sa "migracijom u hrišćanske zemlje djeca i unuci izlažu stalnoj prijetnji bluda, sodomije, droge i alkohola".

"Ukoliko ne upadnu u grijeh, oni će zaboraviti jezik Kurana, arapski koji se koristi u Siriji, Iraku, Libiji i drugdje, čineci povratak religiji i njenim učenjima teže", prenosi Rojters pisanje magazina Dabik.

IS je preuzela kontrolu nad velikim djelovima Sirije i Iraka prošle godine, namećući brutalnu vladavinu, čineći ubistava, mučenja, silovanja, zbog čega je na hiljade Sirijaca i Iračana izbjeglo u Evropu.

Bonus video: