Bivšeg tenisera oborila policija: Ja im se nasmijao, petoro me zaskočilo

Policajci su mislili da je Blejk osumnjičeni za krađu. "Bilo je definitivno strašno i definitivno ludo", kazao je nekadašnji četvrti teniser svijeta
6 komentar(a)
Džejms Blejk, Foto: Reuters
Džejms Blejk, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2015. 12:18h

Bivša teniska zvijezda Džejms Blejk toplu dobrodošlicu od njujorške policije u srijedu.

Samo par sati nakon što je stigao na US Open, Blejk je kazao da ga je pet policajaca u civilu oborilo na zemlju ispred hotela u kom je odsjeo.

Policajci su mislili da je Blejk osumnjičeni za krađu. "Bilo je definitivno strašno i definitivno ludo", kazao je nekadašnji četvrti teniser svijeta.

Blejk je čak opisao i komične detalje akcije.

"Možda sam ja naivan, ali sam pomislio da je neko koga znam iz srednje škole ili tako nešto, pa da mi je potrčao u zagrljaj, i zato sam se nasmijao", naveo je Blejk.

Bivši teniser je prošao bez ozbiljnih povreda, obaranje ga je ostavilo sa modricama na nozi i posjekotinom na laktu.

Blejk prvo nije htio da govori o incidentu, ali je odlučio da progovori iz dužnosti zbog sve veće upotrebe nepotrebne policijske sile u SAD.

"Imam resurse da ovo istražim do kraja. Imam glas. Ali šta kad neko nema resurse i nema glas? Pravi problem je što se ovo dešava i ljudima koji nemaju pristup medijima da to kažu. Pomislio bi čovjek da bi ti se policajac prvo obratio... Ja sam samo stajao tamo. Nisam trčao. Nije ni blizu toga da bude OK. Potpuno je nepotrebno...", naveo je Blejk.

Blejk, Afro-amerikanac, kazao je da smatra da i rasna komponenta postoji u slučaju, jer ga je zaskočilo pet bijelih policajaca, ali da ne može biti siguran "da li je toliko jednostavno".

On traži izvinjenje od policije, koja je saopštila da je slučaj predat unutrašnjoj kontroli.

Bonus video: