Tramp: Preplašio bih Papu

Republikanski kandidat je međutim priznao da, iako je protestant, voli Papu Franja
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Cbsnews.com
Donald Tramp, Foto: Cbsnews.com
Ažurirano: 20.08.2015. 19:45h

Republikanski predsjednički kandidat, Donald Tramp, nastavlja da "briljira" na intervjuima. Nakon spornih izjava oko manjina u SAD, aferi Hilari Klinton sa spornim mejlovima, trenutno vodeći predsjednički kandidat je sinoć u emisiji CNN-a izjavio da bi preplašio Papu Franja.

Kris Kuomo, novinar CNN-a, upitao je Trampa: "Zamislite, nađete se licem u lice sa Papom. I Papa vam kaže da kapitalizam može biti otrovan. Kako bi ste odgovorili?"

"Ja bih rekao...ISIS želi vas. Vi znate da ISIS želi da preuzme Vatikan. To je njihov san da dođu u Italiju", odgovorio je Tramp.

Kuomo, vidno iznenađen, pitao je da li Tramp zapravo želi da preplaši Papu, koji dolazi u prvu zvaničnu posjetu u SAD sledećeg mjeseca.

"Moraću da uplašim Papu, jer to je jedini način", rekao je Tramp. "Papa, nadam se, može da se plaši samo Boga. Istina je, ako pogledate šta se dešava, da je bolje da se nadamo svi da kapitalizam funkcioniše, jer to je jedina stvar koju imamo sada. A to je divna stvar kada radi kako treba",

Tramp je dodao da kapitalizam za sada ne radi kako treba u SAD, zbog prekomjerne regulacije industrije.

Republikanski kandidat je međutim priznao da, iako je protestant, voli Papu Franja. Razlog za to je što je bio otvoren prema osjetljivim političkim pitanjima, uključujući siromaštvo, klimatske promjene i osudi homoseksualaca.

"Imam veliko poštovanje za Papu", dodao je republikanski kandidat. "Ja volim Papu. On je postao veoma politički svjestan, nema sumnje u to. Ali ja ga volim, on izgleda kao prilično dobar momak".

Na kraju Tramp je zaključio da ne vjeruje da se Papa zapravo protivi kapitalizmu.

Bonus video: