Bolivija: Rudari ubili policajca u okršaju u rudniku zlata

Do sukoba je došlo sinoć u mestu Tatakoma, 200 kilometara sjeverno od prijestonice La Paza, kad su mještani koji su okupirali rudnik napali policajce kamenicama i palicama, prenijela je agencija AFP
0 komentar(a)
Rudari, Foto: Shutterstock
Rudari, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.08.2015. 19:27h

Jedan policajac je ubijen, a 10 osoba je povrijeđeno u sukobu ljudi koji su okupirali rudnik zlata u Boliviji i policajaca koji su pokušali da ih izbace, saopštilo je danas bolivijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Do sukoba je došlo sinoć u mestu Tatakoma, 200 kilometara sjeverno od prijestonice La Paza, kad su mještani koji su okupirali rudnik napali policajce kamenicama i palicama, prenijela je agencija AFP.

Napadači su jednog policajca bacili sa stijene i on je preminuo na licu mjesta, izjavio je advokat zadruge koja upravlja rudnikom Huan Karlos Eskalante.

Rudnik zlata su prije nekoliko dana zauzeli mještani, navodno zato što zadruga nije ispunila obećanje da će im platiti kompenzaciju zato što eksploatiše rudnik.

Policija je sinoć stigla na lice mjesta da bi istjerala mještane iz rudnika, ali je tada izbilo nasilje, pa su mještani u jednom trenutku uspjeli da savladaju grupu policajaca i jednog od njih bacili sa stijene.

Bonus video: