Nađena tijela stradalih i crna kutija srušenog aviona

Zvaničnici su odbili da saopšte uzrok nesreće dok ne budu dostavljeni rezultati istrage, ali je Guru rekao da je faktor u nesreći mogao da bude i teren
0 komentar(a)
Trigana, Foto: Reuters
Trigana, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2015. 06:51h

Spasioci su jutros pronašli crnu kutiju putničkog aviona "Trigana", koji se srušio u planinskoj oblasti na istoku Indonezije, kazao je jutros za Rojters jedan zvaničnik ministarstva saobraćaja.

"U 1:40 po lokalnom vremenu, pronađena je crna kutija 'Trigana era'," kazao je za britansku novinsku agenciju putem poruke Julius Arivada Barata iz ministarstva.

Avion “Trigana era” srušio se u nedjelju sa 54 putnika i člana posade. To je poslednja u nizu vazduhoplovnih nesreća u jugoistočnoj Aziji.

General major Heronimus Guru, direktor nadležne agencije za spasavanja, kazao je na novinskoj konferenciji da su ostaci tijela putnika i članova posade nađena.

Zvaničnici su odbili da saopšte uzrok nesreće dok ne budu dostavljeni rezultati istrage, ali je Guru rekao da je faktor u nesreći mogao da bude i teren.

“Postoji mogućnost da je avion udario u vrh planine, a zatim pao u uvalu, jer je mjesto na koje je nađen strmo”, rekao je.

Bonus video: