Klintonova o Trampu: Taj čovjek je baš pretjerao

Tramp je na republikanskoj predsjedničkoj debati na CNN-u 6. avgusta rekao da je jedna od moderatorki Megin Keli bila gruba prema njemu u postavljanju pitanja jer je imala menstruaciju
4 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2015. 06:12h

Vjerovatna kandidatkinja Demokrata na predsjedničkim izborima Hilari Klinton osudila je republikanskog rivala i Donalda Trampa zbog verbalnog napada na novinarku.

"Mislim da je taj čovjek baš pretjerao. Njegov komentar je bio uvredljiv, nečuven... Birajte pridjev koji god hoćete", rekla je Klintonova u obraćanju pristalicama u Nju Hempširu, a prenijela je agencija AFP.

Tramp je na republikanskoj predsjedničkoj debati na CNN-u 6. avgusta rekao da je jedna od moderatorki Megin Keli bila gruba prema njemu u postavljanju pitanja jer je imala menstruaciju.

Američki biznismen je naveo kako je Kelijeva "jednostavno neko za koga on nema naročito poštovanje" i kako se "moglo vidjeti kako joj krv navire na oči i odakle sve ne", što je izazvalo buru negodovanja i među njegovim partijskim kolegama.

Osim Trampa, Hilari Klinton je kritikovala i ostale republikanske pretendente za mjesto kandidata svoje stranke na predsjedničkim izborima sljedeće godine, rekavši da bi njihovi stavovi po pitanju ženskih prava i zdravstvene njege mogli da unazade borbu za jednakost žena u Americi.

"Ono što je Tramp rekao o Megin Keli je nečuveno, ali je nečuveno i sve drugo što republikanci govore o ženama", rekla je Klintonova i dodala: "Oni se hvale da će smanjiti izdvajanja za zdravstvenu njegu žena. Kažu da će primorati silovane žene da zadrže dijete svog silovatelja".

"Nikad nismo mogli da čujemo nikoga od njih da podržavaju povećanje minimalne zarade, produženje plaćenog dopusta za novopečene roditelje, jednaku platu za žene ili bilo šta drugo što bi ženama pružilo priliku da napreduju", istakla je Hilari Klinton.

Ovo je dosad najžešća kritika koju je Klintonova uputila Trampu, milijarderu koji tvrdi da je dao značajni iznos "Fondaciji Klinton", koji se čuo sa bivšim predsjednikom SAD Bilom Klintonom netom prije nego što je pokrenuo svoju predsjedničku kampanju i koji je izjavio da Hilari "nije imala izbora nego da dođe" na njegovu svadbu.

Tramp je izložen žestokim kritikama javnosti zbog svoje izjave o Keli, kao i zbog toga što je odbio da joj se izvini, rekavši: "Baš me briga za nju".

Bonus video: