SAD: Grlizli ubio čovjeka u nacionalnom parku

Biolozi su na području napada postavili klopke za medvjede i ako se za nekog medvjeda utvrdi da je učestvovao u napadu, biće ubijen, navode vlasti
194 pregleda 8 komentar(a)
Mrki medvjed, Foto: Shutterstock
Mrki medvjed, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.08.2015. 17:49h

U američkom nacionalnom parku Jeloustoun pronađeno je izgrizeno tijelo planina za kojeg se vjeruje da ga je napalo nekoliko grizlija, saopštile su lokalne vlasti.

Vlasti nadležne za Nacionalni park su navele da tačan uzrok smrti planinara još nije utvrđen, ali su na njegovim podlakticama uočene povrede konzistentne sa odbranom od napada, prenijela je agencija AFP.

"Na temelju tragova pronađenih na licu mjesta, čini se da su najmanje jedna ženka grizlija i jedno mladunče biti prisutni i da su učestvovali u incidentu", navodi se u saopštenju.

Ubijeni muškarac je bio iz američke savezne države Montana i dugogodišnji zaposleni kompanije za zdravstvene usluge "Medkor" iz Vajominga.

Njegov nestanak je prijavljen u petak, kad se on nije pojavio na poslu. Tijelo žrtve je pronađeno istog dana djelimično izjedeno i prekriveno lišćem u blizini Lejk Vilidža.

Biolozi su na području napada postavili klopke za medvjede i ako se za nekog medvjeda utvrdi da je učestvovao u napadu, biće ubijen, navode vlasti.

Bonus video: