Al-Kaida poziva "usamljene vukove": Napadajte nevjerničke nacije

Al-Kindi poručuje da je "na njima da kazne svakog ko prelazi granice i vrijeđa njihove svetinje
2 komentar(a)
Al Kaida Faludža, Foto: Reuters
Al Kaida Faludža, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2015. 10:28h

Al-Kaida Arabijskog poluostrva (AKAP) objavila je snimak u trajanju od devet minuta i 41 sekundu u kojem poziva na nove napade tzv. "usamljenih vukova".

AKAP hvali napadače kao što je Mohamad Jusuf Abdulaziz, koji je nedavno upao u vojnu bazu u Čatanugi (SAD) ubijajući i ranjavajući američke marince.

Taj video je producirala AKAP-ova medijska fondacija al-Malahem, objavila je agencija SITE, koja prati aktivnost radikalnih islamista.

Na snimku zvaničnik AKAP-a Abu al-Mikdad al-Kindi, koji je aprila ove godine oslobođen iz jemenskog zatvora, osuđuje Ameriku, Francusku i druge "kufr" (nevjerničke) nacije koje "pomažu onima koji vrijeđaju islam i proroka i stvaraju zakone koji ih štite".

Al-Kindi poručuje da je "na njima da kazne svakog ko prelazi granice i vrijeđa njihove svetinje".

On ističe kako je već dokazano da su pojedinačni džihadisti, odnosno tzv. "usamljeni vukovi" strateško oružje koje uspješno pogađa i prodire i neprijateljska uporišta, za šta je dokaz nedavni napad Mohamada Abdulaziza u Čatanugu "u srcu američke zemlje".

Al-Kindi savjetuje "usamljene vukove" da se za pomoć u planiranju i pripremi svojih akcija obrate AKAP-ovom magazinu na engleskom Inspajer.

Bonus video: