Erupcija vulkana na ostrvu Reinion

Novinari su pohrlili da slikaju crvenu i vrelu lavu ocjenjujući da će zbog erupcije biti evakuisano stanovništvo na jugoistoku ostrva nadomak mjesta gde je otkriveno krilo aviona koji je nestao bez traga 8. marta 2014. godine
0 komentar(a)
Vulkan ostrvo Reinion, Foto: Printscreen (YouTube)
Vulkan ostrvo Reinion, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 01.08.2015. 16:36h

Novinari iz cijelog sveta koji su došli ove nedelje na Reinion, ostrvo na Indijskog okeanu, da prate otkrivanje avionskog krila aviona malezijske kompanije koji je nestao prošle godine, bili su svjedoci spektakularne erupcije jednog od najakitvnijih vulkana na Zemlji.

Novinari su pohrlili da slikaju crvenu i vrelu lavu ocjenjujući da će zbog erupcije biti evakuisano stanovništvo na jugoistoku ostrva nadomak mjesta gde je otkriveno krilo aviona koji je nestao bez traga 8. marta 2014. godine s 239 ljudi, na letu MH370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

"Bio je spektakularan prizor. Lava je prštala u vazduh kao da je fontana", rekao je pilot helikoptera koji je bio zadužen da vozi turiste blizu vulkana.

Piton de la Furnez je vulkan star oko 530.000 godina i jedan od najaktivnijih na Zemlji sa više od 150 erupcija od 1600. godine. Spada u aktivne vulkane zajedno sa onima na Havajima, Antarktiku i u Italiji.

To je bila treća erupcija od početka godine. Prve dvije su bile u februaru i maju.

Taj vulkan se ne smatra opasnim jer lava pada na istočni dio planine koji nije naseljen.

Bonus video: