Kad se dželat uplaši: Džihadi Džon pobjegao iz Islamske države?

Izvori su za britanski Mirror kazali da je Emvazi bio prestravljen publicitetom kojeg je stekao nakon što je identifikovan u videima na kojima je brutalno ubio britanske i američke taoce Islamske države
6 komentar(a)
Džihadi Džon, Foto: Reuters
Džihadi Džon, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2015. 10:21h

Najpoznatiji dželat terorističke organizacije Islamska država, Hohamed Emvazi poznat pod nadimkom Džihadi John, koji je javno obezglavio nekoliko ljudi, navodno je napustio organizaciju iz straha da bi i sam mogao biti ubijen.

Izvori su za britanski Mirror kazali da je Emvazi bio prestravljen publicitetom kojeg je stekao nakon što je identifikovan u videima na kojima je brutalno ubio britanske i američke taoce Islamske države.

Strahuje da je na meti sopstvenih saboraca jer im više nije od koristi.

Ubio petoricu talaca

Istovremeno, britanske i američke specijalne snage u Iraku i Siriji tragaju za Džihadi Džonom i žele ga živog ili mrtvog.

Ovaj 26-godišnjak iz Londona koji se priključio Islamskoj državi tražen je zbog ubistva humanitaraca i novinara Stivena Sotlofa, Džejms Folija, Dejvida Hejnsa, Alana Heninga i Petera Kasiga.

Emvazi je prije priključenja džihadistima bio uzoran student i diplomirao je na Fakultetu za kompjutersko programiranje na Univerzitetu Vestminister.

Bonus video: