Keri: Moguć dogovor sa Iranom

Keri svoju nadu bazira na sastanku sa iranskim ministrom inostranih poslova Muhamadom Džavadom Zarifom koji je imao u Beču, mada je dodao su nekoliko teških stvari ostale bez dogovora
1 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2015. 11:37h

Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je nadu da bi velike sile i Iran mogle da postignu dogovor o iranskom nuklearnom programu, mada i dalje ostaje nekoliko spornih pitanja.

"Mislim da stižemo do neki stvarnih odluka. To ću reći jer imamo nekoliko teških stvari da uradimo... i dalje se nadam. Nadam se", rekao je Keri novinarima u Beču, prenijela je agencija Rojters.

Keri svoju nadu bazira na sastanku sa iranskim ministrom inostranih poslova Muhamadom Džavadom Zarifom koji je imao u Beču, mada je dodao su nekoliko teških stvari ostale bez dogovora.

Pregovori danas ulaze u 16. dan, dok je tri puta produžavan krajnji rok za postizanje dogovora Grupe 5+1 i Irana, počev od 31 marta ove godine.

Na dnevnom redu je dogovor da se nametne dugoročno ograničenje na iranski nuklearni program koji bi Teheran "lako mogao da modifikuje" u proizvodnju nukleearnog naoružanja u zamjenu za "oslobađanje" na desetine milijardi dolara koji su "zaleđene" oštrim međunarodnim sankcijama, dodaje AP.

Bonus video: