Tunis zbog terorističkih napada gradi ogradu prema Libiji

Premijer Tunisa Habib Esid je rekao da se očekuje da će građevinski radovi, čiji je cilj da granicu učine nepropusnom za džihadiste i njihova vozila, biti završeni do kraja godine
1 komentar(a)
ograda, granica, Foto: Shutterstock
ograda, granica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.07.2015. 16:26h

Premijer Tunisa Habib Esid izjavio je da vojska i privatni preduzetnici grade ogradu prema Libiji kako bi spriječili infiltraciju ekstremista, poslije nedavnih terorističkih napada za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Esid je rekao da se očekuje da će građevinski radovi, čiji je cilj da granicu učine nepropusnom za džihadiste i njihova vozila, biti završeni do kraja godine.

Esid je za televiziju rekao da će se prepreka protezati 168 kilometara od obale prema unutrašnjosti zemlje duž granice sa Libijom i sastojati se od ograda, pješčanih nasipa, rovova i osmatračnica.

Vlada Tunisa proglasila je vanredno stanje nakon što je jedan ekstremista ubio 38 turista u mediteranskom turističkom naselju Sus.

Tri mjeseca ranije teroristi su otvorili vatru na turiste u Nacionalnom Bardo muzeju u prijestonici, Tunisu, i ubili 22 ljudi.

Granica Tunisa sa Libijom duga je 459 kilometara.

Bonus video: