U pritvoru u Crnoj Gori: Milijarder povezan sa izraelskim političarima

Muler je uhapšen na granici Crne Gore i Albanije 4. marta nakon ceremonije potpisivanja ugovora o prodaji nekadašnje crnogorske državne firme za trgovinu oružjem, Montenegro Defence Industries (MDI)
118 pregleda 11 komentar(a)
Gilad Erdan, Jariv Levin (Novina)
Gilad Erdan, Jariv Levin (Novina)
Ažurirano: 18.06.2015. 05:43h

Evropski milijarder, koji se duže od tri mjeseca nalazi u ekstradicionom pritvoru u Crnoj Gori zbog sumnje u učešće u međunarodnom lancu šverca droge, povezan je sa nekoliko istaknutih izraelskih političara, javila je juče izraelska TV Kanal 2.

Serž Muler se lično poznaje sa bivšim ministrom pravde Jakovom Nemanom kao i sa aktuelnom ministarkom pravde Ajelet Šaked, navodi se u izvještaju i dodaje da je donirao sredstva stranci Likud i da je u kontaktu sa ministrom za javnu bezbjednost Giladom Erdanom i ministrom turizma Jarivom Levinom.

Erdanov kabinet je demantovao direktnu povezanost sa Mulerom.

„Ministar Erdan ne poznaje tog čovjeka i nikad ga nije sreo,“ navedeno je u saopštenju. „Stotine osoba daje donacije za ministrovu kampanju i sve su bile legalne“.

Levinov kabinet je saopštio da „ministar ne poznaje Mulera i nije znao za te optužbe. Da je znao, ne bi prihvatio donacije.“

Muler (59), državljanin Belgije, uhapšen je na granici Crne Gore i Albanije 4. marta nakon ceremonije potpisivanja ugovora o prodaji nekadašnje crnogorske državne firme za trgovinu oružjem, Montenegro Defence Industries (MDI), firmama CPR Impex iz Beograda i ATL Atlantic Technology Ltd iz Izraela.

Poznati trgovac u Antverpenu, evropskoj prestonici dijamanata, trebalo je da bude odvezen u Tiranu, odakle je trebalo da poleti za Tel Aviv, gdje je boravio proteklih nekoliko godina.

Crnogorska policija ga je uhapsila na osnovu crvene potjernice Interpola, koja je dan ranije izdata u Briselu, zbog navodne umiješanosti u međunarodni lanac šverca kokaina, pranje novca i članstvo u jednoj kriminalnoj organizaciji.

Bonus video: