SAD: Napadača na policijsku stanicu u Dalasu ubio snajperista

Policijski snajperista pogodio je čovjeka, koji se predstavio kao Džejms Bulver, i koji se nekoliko sati u oružanom obračunu odmjeravao sa snagama bezbjednosti na parkiralištu jednog restorana u predgrađu Dalasa, Hačinsu
0 komentar(a)
Američka policija, SAD policija, Foto: Shutterstock
Američka policija, SAD policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.06.2015. 16:25h

Čovjek koji je, po svoj prilici, sam rano jutros izveo napad iz oklopljenog kombija na policijsku stanicu u Dalasu, u Teksasu, ustrijeljen je metkom policijskog snajperiste pošto je poslije napada spriječen pri bjekstvu i satjeran u ćorsokak, rekao je šef policije.

Policijski snajperista pogodio je čovjeka, koji se predstavio kao Džejms Bulver, i koji se nekoliko sati u oružanom obračunu odmjeravao sa snagama bezbjednosti na parkiralištu jednog restorana u predgrađu Dalasa, Hačinsu.

Čovek je tamo stigao oklopljenim kombijem poslije razmjene vatre do koje je rano jutros došlo ispred policijske stanice u centru Dalasa, rekao šef policije Dejvid Braun na konferenciji za novinare.

Istražitelji su kraj policijske stanice našli paket s nekoliko bombi kućne izrade, a osumnjičeni je policijskim pregovaračima rekao da u kombiju ima vojni eksploziv C4, izjavio je Braun.

Braun je rekao da je osumnjičeni, po mišljenju istražitelja, djelao sam, iako su prvi izveštaji govorili o čak četiri napadača na policijsku stanicu.

Kako je Braun objasnio, osumnjičeni je izašao iz kombija i po mraku se kretao veoma brzo dok je iz raznih pravaca pucao na policijsku stanicu, što je moglo da stvori utisak o više napadača.

Snimak sa mobilnog telefona, napravljen s krova jedne zgrade pored policijske stanice, pokazuje kako, uz zvuke pucnjave, kombi tamne boje naleće na policijsko vozilo.

Braun je rekao da su meci pogodili nekoliko policijskih vozila, ali da niko nije ranjen tokom višesatne konfrontacije. Izuzetak je osumnjičeni, koji je stradao na samom kraju, od snajperskog metka, kada mu je, na parkiralištu u Hačinsu odsječena odstupnica.

Na jednoj od ranijih konferencija za novinare tokom drame u Dalasu, Braun je rekao da se osumnjičeni predstavio kao Džejms Bulver i da je optužio policiju da je ona kriva što je on izgubio starateljstvo nad sinom i što "njega optužuju da je terorista".

Pošto je objavljeno da je policija ustrijelila osumnjičenog, Braun je rekao da istražitelji i dalje provjeravaju njegov identitet kojim bi se mogao objasniti i motiv samoubilačkog napada.

Bonus video: