Lider Sjeverne Koreje sve deblji

S kilažom mora biti jako oprezan zbog zdravstvenih problema jer analitičari smatraju da bi bilo kakav znak zdvravstvenih problema mogao dovesti do svrgavanja s moćne pozicije
4 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2015. 12:54h

Jedan pogled na nedavno objavljenu fotografiju sjevernokorejskog vođe dovoljan je da se zaključit kako se Kim Džong Un znatno ugojio. A kako piše, news.com.au, krivac za višak kilograma je obilna prehrana.

Dok se ostatak njegove zemlje bori s nedostatkom hrane zbog suše, ona nije imala uticaja na ekstravagantni životni stil i veliki apetit ovog 32-ogodišnjaka.

Kendži Fudžimoto, kuvar koji je 13 godina radio za Kimovog oca, progovorio je o diktatorovoj skupoj ljubavi prema sušiju i šampanjcu.

'Pravio sam suši za Džong Ila barem jednom nedjeljno i Džong Un bi se uvijek pridružio na večeri. Tako da pouzdano znam da on obožava suši', ispričao je kuvar.

No, sirova riba nije glavni problem. Vjeruje se da je Kim veliki ljubitelj šampanjaca i da ispija više flaša dnevno.

'Pio je puno, najdraži mu je bio Kristal, obično oko dvije flaše', rekao je Fudžimoto.

Prisjetio se i raskošne gozbe na kojoj je bio s Kimom 2012. godine, a na kojoj se, između ostalog, posluživala supa od peraja morskog psa.

Prodaja tih peraja zabranjena je u brojnim regijama širom svijeta zbog nehumanog načina lova i uticaja na svjetsku populaciju morskog psa.

Na objavljenim fotografijama Kim je znatno veći, tj mnogo deblji nego ljudi oko njega. S kilažom mora biti jako oprezan zbog zdravstvenih problema jer analitičari smatraju da bi bilo kakav znak zdvravstvenih problema mogao dovesti do svrgavanja s moćne pozicije.

Ipak, Šaron Džan koja je pobjegla iz Sjeverne Koreje 2011. godine kaže da je veće tijelo simbol snage i moći u Sjevernoj Koreji.

A mladi vođa, čini se, slijedi stope svog oca koji je umro 2011. godine od posljedica visokog krvnog pritiska i dijabetesa, a koji je vodio sličan nezdravi način života.

Bonus video: