Ovo je prva voditeljka dnevnika u istoriji Saudijske Arabije

Novinarka je primila niz čestitki ljudi koji hvale njen rad i ukazuju na činjenicu da je ovo važan potez za tu konzervativnu zemlju
411 pregleda 4 komentar(a)
voditeljka saudijska arabija, Foto: Screenshot (Youtube)
voditeljka saudijska arabija, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 23.09.2018. 09:56h

Novinarka iz Saudijske Arabije postala je prva žena voditeljka glavnih vijesti na državnoj televiziji Al Saudiya, javlja CNN.

Weam Al Dakheel ušla je u istoriju ovog četvrtka pojavivši se na malim ekranima Saudijske Arabije u ulozi voditeljke dnevnika zajedno sa svojim muškim kolegom, prenosi Index.

Novinarka je primila niz čestitki na društvenim mrežama, gdje korisnici hvale njen rad i ukazuju na činjenicu da je ovo za konzervativnu zemlju kao što je Saudijska Arabija, u kojoj su žene dobile dozvolu da voze automobile tek ovog ljeta, važan potez.

Prije ovog angažmana Al Dakel je radila kao novinarka na CNBC Arabia, te kao voditeljka na Al-Arab News Channela iz Bahreina.

Televizijski program Al Saudiya, na kojem je dobila istorijsku priliku da radi kao voditeljka, prije se zvao Saudi TV Channel, a riječ je o državnoj televiziji koja se nalazi pod tamošnjim ministarstvom kulture i informacija.

Bonus video: